Hamilton Future Fund grant connects Canal Park with waterfront

The viewing platform and shade structure completes the Canal Park vision and brings the Foundation’sĀ EcoPark Campaign efforts to a successful close.

A grant from the Hamilton Future Fund means that a new shade structure and canal viewing platform are now complete at Canal Park. The structure offers visitors to the urban nature sanctuary a chance to get right up to the water.

The structure will be formally unveiled at an event on Sunday, September 29 from 2-4pm which will feature a classical guitar performance by Gary Santucci. Readers are welcome to attend and are encouraged to RSVP to foundation@conservationhamilton.ca or 905-525-2181 ext. 129.

The site of the former Ben Veldhuis Greenhouses has been a part of a decade-long brownfield restoration effort funded through donations to the Foundation’s EcoPark Campaign. The Campaign sought to turn the site into an urban nature sanctuary and acquire natural lands between Cootes Paradise and the Niagara Escarpment as part of the multi-partner Cootes to Escarpment EcoPark System. With this grant, the Foundation was able to bring the last piece of the Campaign vision to its successful completion.